#Варна усети интерактивния свят на културното наследство и се потопи в изложбата, която беше специално разработена по време на интерактивната работилница за културно наследство „Усети града“.

 

Финалният щрих беше представен след неуморния ентусиазъм на талантливия младежки екип, който по време на 6 дни провокира и изразяваше творческите си виждания и усещания за градското културно наследство на Варна. Участниците бяха обучени в методи за интерпретация на градското културно наследство и основни методи за водене на хора със зрителни затруднения. По време на 4 интерпретативни лаборатории  провокираха осезанието си, допира, мириса, слуха, виждането и как тези усещания са част от градското културно наследство.

 

Екипната работа и авторско творчество на участниците може да видите представено в Интерактивна изложба, която до края на месец октомври ще бъде разположена в Социалната чайна на Варна. По време на откриването на изложбата гостите бяха със затворени очи и предвождани от кураторите и създатели на платната.

 

Работилницата „Усети града“ и Интерактивната изложба са част от събитията на „Европейски дни на наследството в България“, които през 2017 г. са с надслов „Наследство и природа: пейзаж от възможности“ и са представени в Националния календар на събитията.

 

Ето в снимки как премина откриването на изложбата и усещането за градските места на Варна.

 

 #Madiator #Varna2017 #innowave #FeelTheCity #exhibition #EHDs

 

Loga-horizontal