Зарежда Събития

Разказваме истории за места, хора и практики. Ще Ви споделим за част от пазарите в Пловдив така, както ги усети и разбра нашия екип. 

Ще ви запознаем с първия по рода си Пазароводител на Пловдив. Какво представлява той? На кого би послужил? Защо и как е създаден и дали да го използвате? Само ще загатнем, че това беше част от няколкомесечно проучване на терен, в което наблюдавахме, записвахме, картографирахме и заснемахме елементи от културното наследството на пазарите.

Представяме пазарите като места, хора и практики, които са част от живата култура на града. Те са своеобразни “живи музеи”, които представят различни общности. Пазарът не е само място за търговия и стокообмен, а заедно с това е и пространство за социализация и взаимодействие между различни социални, културни и религиозни групи.

Събитието ще бъде онлайн в платформата Google Meet.

Линк за участие ще получите след попълване и изпращане на форма за регистрация.

Събитието е част от проекта „Град и пазари“

Благодарни сме за подкрепата на Национален фонд “Култура”, на нашите партньори и приятели от фондация “Локалфууд.бг” и Фермерски пазар „Пендара“, Съвет по туризъм – Пловдив, „Арива травъл“ и Философско-исторически факултет на ПУ “Паисий Хилендарски”.