Събитията за официалното представяне на резултатите от Младежка работилница “ВИЖ не-ВИЖдания Стар град” бяха част от Празниците на Стария на Пловдив.

На 24 септември къщи „Недкович“ и „Хиндлиян“ в Стария град на Пловдив се превърнаха в сцена на “не-ВИЖдани” идеи и превъплатиха пространствата – някога домове на различни и много хора, по начин, който разказва за духа и материята на тези къщи.

Всички заедно споделихме емоции и много усмивки през цялото време на работилницата и по време на крайните представяния.

Късометражен филм “НеВИЖ – НеЧУЙ”

Започнахме с прожекцията на късометражен филм “НеВИЖ – НеЧУЙ” в къща Недкович, който е сътворен от екип “Зелените”: Катя Павлова, Пламен Попов, Марта Захариева, Мария Топчиева, Димитър Тодоров, и показва споменът за къщата чрез разказа на последната собственичка – Люба.

Изложба на макети “На разходка със Степан Хиндлиян”

В къща Хиндлиян екип “Пътешественици”: Марина Тасева, Дарина Илиева, Таня Димова, Дана Кирякова, Кристиан Бадатлиев, ни разкриха своето ВИЖдане за пространствата и пътешествията в къщата чрез изложба на макети “На разходка със Степан Хиндлиян”.

Танцовия пърформанс  “Споменът танцува”

Екипът “Dancing stars”: Деница Гергиникова, Таня Рачева, Нели Челебийска, Живко Спасов, ни потопи в “не-ВИЖданата” атмосфера на къща „Хиндлиян“ с танцовия пърформанс  “Споменът танцува”.

Танцовия пърформанс  “Споменът танцува”

Представихме видео, което показва как се случи работилницата, какви емоции и идеи се зародиха през това време и как участниците достигнаха до крайните си идеи.

Проектът беше представен и от изложба от фотографии, която беше разположена в сградата на ФИФ на ул. „Костаки Пеев“21.

Младежка работилница „ВИЖ не-ВИЖдания Стар град“ беше официално закрита на среща в Пловдивския университет на 9 октомври 2013 г.

Участниците в работилницата и техните проекти гостуваха в сградата на Философско-историческия факултет на ПУ. Посетителите имаха възможност да видят отново “не-ВИЖданите“ идеи на творците. Те сами разказаха за своите идеи и концепции при изпълнението на своите проекти. Срещата показа едни добри и възможни пътища за обживяване на Стария град в Пловдив.

На срещата бяха раздадени сертификатите на участниците и на доброволците по проекта от зам. кмета на „Спорт, младежки дейности и социална политика“ в град Пловдив г-н Георги Титюков.

Също така организаторките връчиха еМ грамоти, еМ похвали на всички „работари“ за активно и позитивно участие в младежката работилница. Срещата протече с много усмивки, позитивни емоции и много благодарности.
Благодарим на Живко и на Габи за медийното заснемане на срещата.

Посетителите имаха възможност да видят отново изложбата на макети “На разходка със Степан Хиндлиян”; късометражния филм за къща Недкович “НеВИЖ – НеЧУЙ” и филмова интерпретация на танцовия пърформанс “Споменът танцува” в къща Хиндлиян.