Започна записването за участие в Интерактивна работилница за културно наследство “Усети града”, която ще се проведе от 28-ми септември до 3-ти октомври 2017 г. в Споделено работно място Beehive – Варна.

Сътвори и усети културното наследство на твоя град!

Защо?

В 6-дневната младежка работилница ще научиш:

  • какво е градско културно наследство и как да го интерпретираш и представяш по иновативен начин и на хора със зрителни затруднения
  • как да създадеш и организираш социално значимо събитие
  • основни умения за водене на хора със зрителни затруднения
  • как да твориш, докато се забавляваш

Какво те очаква?

4 интерпретативни лаборатории: 

  • Тактилна (допир на настилки, фасади, природни обекти и др.)
  • Аудио-визуална (начини на “виждане” – снимки, видео, рисунки, графити и др.)
  • Обонятелна (миризмите на Варна)
  • Вербална (методи за събиране и разказване на истории)

Интерактивна изложба:

Важна част от участието ти в работилницата ще бъде представянето на твоите идеи и интерпретации на културното наследство на Варна като ти помогнем да организираш интерактивна изложба, която провокира сетивата.

Кой може да участва?

Всеки на възраст между 15 и 35 години, който е готов да предизвиква сетивата си и да сподели креативните си идеи за културното наследство на град Варна.

Как?

Като попълниш Формата за регистрация ТУК

Краен срок за записване: 18 септември 2017 г. След това участниците ще бъдат подбирани и предварително уведомени чрез имейл и телефонно обаждане.

Може да ни изпращаш въпроси и коментари на e-mail: aceamediator@gmail.com

„Усети града” е специален метод, който насочва вниманието към различни интерпретации на градското пространство и неговото културно наследство. Той е част от организираните маршрути „Усети града” в страната, които са създадени след продължително антроположко и етноложко изследване. Интерактивният маршрут „Усети града“ и неговата история може да проследите на: www.feelthecitytour.wordpress.com

Събитието се реализира с подкрепата на Варна Европейска младежка столица 2017 и партньори Споделено работно място Beehive.

Rabiotilnitsa-Varna2017-loga---redeni-TIF