Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор“ празнува 2 години ! Ще отбележим празника с поредица от събития в приятелска и академична обстановка. 🙂

За първи път в България на 19 февруари 2015 г. заедно със студенти от катедра „Етнология“ на ПУ ще отпразнуваме Деня на антропологията.

Събитието се присъединява към Международния ден на антропологията, организиран от Американската асоциация по антропология. Тази научна дисциплина е малко позната в България, а все повече се усеща необходимостта от нея. Антрополозите са новатори, които участват в опознаването, разбирането и развитието на всички сфери от живота на хората. Нашата професия се основава на общуването. Ето защо на 19 февруари заедно със студентите ще се съберем, за да споделим и обсъдим опита си и да разпространим знанието за своята професия и нуждата от нея.
Денят ще включва откриване на изложбата „Светът на детето и семейството, която е част от проведената през 2014 г. международна научна конференция на същата тема по случай 10 години ФИФ. На 19-ти ще се проведе и вечерен интерактивен маршрут Усети града, който е резултат от студентски проект „Усети града“, взривяващ сетивата и насочващ вниманието към хората с увредено зрение. Денят на антропологията е отворен за широката публика и приветства студентското любопитство, въображение и идеи за протичане на деня. Очаквайте повече информация тук на блог-страницата на АКЕА.

Облечете доброто си настроение и се присъединете към нашия празник! 🙂

Програма:

11:30 ч. – откриване на изложба „Светът на детството и семейството в сградата на Философско-исторически факултет на ул. „Костаки Пеев“ 21

18:30 ч. – начало на интерактивен маршрут „Усети града“ пред статуята на Мильо.

21:00 ч. – антроположко кареоке