useti-grada-2

Интерактивен маршрут „Усети града 2“ ви очаква на 20 октомври с два начални часа 13:30 ч. и 16:00 ч.
Маршрутът включва интерактивни сетивни задачи и ще се преминава по двойки от водач и воден.

НОВият периметър от Цар-Симеонова градина до пл. „Ст. Стамболов“ може да премине всеки, който желае и се регистрира тук: https://goo.gl/forms/18hrWvYlcv6n4Rji1
Местата са органичени. Не пропускайте да се запишете.

senzorno-predstavyane-na-kn

Маршрутът има за цел да представи част от градското културно наследство на Пловдив по интерактивен начин като включва сетивни задачи в периметъра от Цар-Симеоновата градина до пл. „Ст. Стамболов“. Той се преминава със затворени очи, като за водния се грижи предварително подготвен водач. Маршрутът е подходящ и за хора със зрителни затруднения.
Тъй като местата са ограничени, организаторите си запазват правото да пренасочват записали се участници в друг начален час за по-доброто протичане на маршрута, за което ще бъдат своевременно оведомени.
Събитието отворено за всеки и е безплатно.

Маршрутът се реализира по проект „Сензорно представяне на градско културно наследство“, финансиран от Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria, в партньорство с Национален център за рехабилитация на слепи – Пловидив, Философско-исторически факултет ПУ „Паисий Хилендарски“ и Център за антропологични и етносоциологически изследвания към ПУ.