Сетивна лаборатория „Усещане за град“ беше част от Уикенд програмата на Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2018
на 25 ноември 2018 г. в Пловдивски Културен Институт Засилихме вниманието си към сетивата и града, за да разберем по-добре себе си и средата, в която живеем!

В рамките на два часа преобърнахме представите си за света около нас! Преминахме различни сензорни задачи и се превърнем в изследователи на личните си преживявания в града. Как си спомняме града, как ни мирише той, как звучи и шуми, как се ориентираме и придвижваме в него? Всички тези възпроси и още нови усещания бяха част от заниманието ни по време на Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2018

Сетивна лаборатория „Усещане за град“ дава възможност да изпитате различни сетива и представи за пространствата около наоколо, за местата, за хората в тях, за идеите и проблемите на съжителството ни в града. Изследователските занимания помагат за разбиране на града като място за научаване и самопознание, така че да се разбираме и общуваме по-добре в забързаното ни всекидневие.

В последните пет години екипът на АКЕА „Медиатор” работи по усъвършенстването на сетивна методология, която да ни направи по-чувствителни както към различията, така и към приликите и да прилагаме вече натрупаните си знания в нови сфери.

Водещ на сетивната лаборатории е д-р Мария Славчева.